Alles over puntpaprika
Peppers

Twee Dulce Vita salsa’s

Benodigdheden


6 Dulce Vita paprika’s
zout
(gemalen rode Turkse) peper
voor de gestoofde salsa:
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets, fijngehakt
geraspte citroenschil en sap van ½ citroen
2 eetlepels kappertjes, grof gehakt
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
Voor de rauwe salsa:
geraspte schil en sap van 1 kleine limoen
½ rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 eetlepels gedroogde tomaten + 2 eetlepels olie uit het potje
2 eetlepels bladkoriander, fijngehakt

Bereidingswijze gestoofde salsa

  • Halveer 3 paprika’s, verwijder de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprikahelften onder koud water schoon. Snijd de paprikahelften in zo klein mogelijke stukjes.
  • Verwarm de olie in een kleine pan en stoof hierin de stukjes paprika met de knoflook 10 minuten op lage temperatuur.
  • Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze ‘smelten’.
  • Neem de pan van het vuur en roer de geraspte citroenschil, kappertjes, peterselie en naar smaak citroensap, zout en peper erdoor.
  • Schenk de salsa in een schaaltje en laat de smaken ca. 1 uur intrekken.

Bereidingswijze rauwe salsa

  • Maak 3 paprika’s schoon en snijd ze in zo klein mogelijke stukjes.
  • Meng de stukjes paprika met het limoensap, de fijngehakte rode peper, de bosui en wat zout.
  • Marineer dit 20 minuten.
  • Hak de gedroogde tomaten fijn en roer ze samen met de olie en de koriander door de paprika.
  • Laat de smaken nog 1 uur intrekken.
  • Serveer de salsa’s op kamertemperatuur. 

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten