Alles over puntpaprika
Peppers

Tartaartje van Ramiro puntpaprika en gerookte makreel

Voorgerecht 4 personen

Benodigdheden:

3 Ramiro puntpaprika’s, rood, geel en/of groen
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
zout, (cayenne)peper
200 g gerookte makreel, schoongemaakt gewogen
1 eetlepel mayonaise
1-2 eetlepels kervel- of platte peterselieblaadjes

Bereidingswijze:

  • Verwijder de steel uit de puntpaprika’s, halveer ze in de lengte en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
  • Snijd de paprika’s in de lengte in zo dun mogelijke repen, en de repen in weer zo dun mogelijke stukjes.
  • Klop in een bakje een dressing van de mosterd, azijn, olie en naar smaak zout en cayennepeper.
  • Schep de miniblokjes puntpaprika erdoor, druk alles goed aan en marineer de blokjes 30 minuten.
  • Laat de blokjes in een zeef uitlekken en vang de dressing op.
  • Maak de gerookte makreel met een vork fijn en meng er 1 eetlepel van de opgevangen dressing, de mayonaise en naar smaak peper door.
  • Leg een serveerring op een bord, schep een vierde deel van de makreel uit in de ringvorm en druk goed aan.
  • Schep er nu een vierde deel van de puntpaprika in en druk ook goed aan.
  • Verwijder de ring voorzichtig. Maak zo nog 3 tartaartjes.
  • Druppel met een lepeltje de resterende dressing rond de tartaartjes en garneer met de blaadjes kervel of peterselie.

Tip:

De tartaar van puntpaprika is ook heerlijk bij gerookte zalm. Spreid plakjes gerookte zalm uit op grote platte borden en strooi de tartaar van puntpaprika over de zalm. Druppel wat van de dressing erover en garneer met de blaadjes kervel of peterselie.

Eet smakelijk!

Contact ons

Onze recepten