Alles over puntpaprika
Peppers

Tajine van lamsvlees, gestoofd in Ramiro puntpaprika

Hoofdgerecht 4 personen

Benodigdheden:

4 rode Ramiro puntpaprika’s
4 lamsboutlapjes zonder been
zout
3 eetlepels olijfolie
2 kleine uien, in ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
1½ eetlepel tomatenpuree
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel pikant paprikapoeder
½ theelepel gemberpoeder
75 g grote rozijnen, gewassen
300 ml water
3 eetlepel verse koriander of peterselie, grof gehakt

Bereidingswijze:

  • Snijd het steeltje van de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes uit de puntpaprika’s.
  • Snijd de puntpaprika’s in ringen van ca. 1 cm breed.
  • Bestrooi het vlees met zout. Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin. 
  • Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur 3 minuten mee.
  • Schep de ringen puntpaprika door het gerecht en stoof heel even mee.
  • Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak 1 minuut mee.
  • Roer de kaneel, komijn, paprikapoeder en gemberpoeder en rozijnen door het gerecht en schenk het water in de pan.
  • Dek het gerecht af en stoof op zo laag mogelijk vuur in ca. 30 minuten gaar.
  • Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander of peterselie.

Lekker met couscous en een groene salade.

Tip:

In plaats van de specerijen kun je ook het Marokkaanse kruidenmengsel ras el
hanout gebruiken. Proef dan wel even of er genoeg komijn in het gerecht zit.

Contact ons

Onze recepten