Alles over puntpaprika
Peppers

Salade van gegrilde Ramiro puntpaprika’s

Benodigdheden:

6 Ramiro puntpaprika’s, rood, geel en/of groen
1 citroen, schoongeboend
6 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
zout
gedroogde gemalen chilipeper*
1 eetlepel witte wijnazijn
2 kleine sjalotten, in heel dunne ringen
5 g hele basilicumblaadjes
(100 g zachte geitenkaas)

* De lekkerste chilipeper voor deze salade is de iets grovere gedroogde Turkse chilipeper.
Je vindt hem in Turkse winkels onder de naam ‘pul biber’.

Bereidingswijze:

  • Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
    Meng de helft van de geraspte schil met 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olie, de uitgeperste knoflook en naar smaak zout en chilipeper. 
  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes.
  • Bestrijk de puntpaprika’s met de marinade en laat de marinade 15 minuten intrekken.
  • Schenk de azijn in een kommetje en marineer de sjalot 5 minuten in de azijn. 
  • Klop de resterende geraspte citroenschil, 1 theelepel citroensap en de resterende olie door de azijn.
  • Proef en breng op smaak met zout en chilipeper.
  • Verhit de grill of barbecue en gril de halve puntpaprika’s eerst op de gladde kant 4-5 minuten en daarna op de andere kant ook 4-5 minuten.
  • Keer de puntpaprika’s slechts één keer, dan krijg je een mooi grillstreepje.
  • Schep de puntpaprika’s in een ruime kom, schep de dressing erdoor en laat ze afkoelen. Laat de dressing eventueel op kamertemperatuur een uurtje intrekken. 
  • Schep de basilicumblaadjes voorzichtig door de puntpaprika’s en leg ze overlappend op een langwerpige schaal.
  • Verkruimel eventueel de geitenkaas erboven.

Tip

Zomerse maaltijdsalade
Meng vlak voor serveren 125 g voorgekookte quinoa door de puntpaprika’s. Voeg wel 1 of 2 eetlepels olie extra toe en breng de salade eventueel op smaak met extra zout en chilipeper.

Eet smakelijk!

Contact ons

Onze recepten