Alles over puntpaprika
Peppers

Salade van Dulce Vita met grote witte bonen en tonijn

Benodigdheden

6 Dulce Vita paprika’s
2 sjalotten, in dunne ringen
1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
zout
3 eetlepels rode wijnazijn
1 blik reuzenbonen (400 ml)
2 blikjes tonijn op olijfolie (a 160 g)
(2 eetlepels olijfolie)
4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
4 eetlepels peterselieblaadjes
(gemalen rode Turkse) peper

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika’s, verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en snijd de helften in dunne repen.
  • Schep in een schaal de paprika, ringetjes sjalot, oregano en wat zout door de azijn en marineer 15-20 minuten.
  • Spoel de bonen in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie uit de blikjes tonijn bij de paprika’s, voeg eventueel nog iets extra olie toe.
  • Schep de uitgelekte bonen, de zwarte olijven en de peterselieblaadjes door de paprika.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tonijn in stukken en leg ze op de salade.
  • Lekker met ciabatta.

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten