Alles over puntpaprika
Peppers

Pittig zoetzuur van Dulce Vita

Benodigdheden


6 Dulce Vita paprika’s
2 eetlepels olijfolie
½ rode peper, zonder zaadjes
2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
3 takjes verse oregano
3 takjes verse tijm
4 eetlepels appel- of witte-wijnazijn
zout
1-2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

 

  • Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprika schoon onder koud water schoon.
  • Verwarm de olie in een pan en smoor hierin de paprikastukken met de knoflook, rode peper, oregano en tijm 5 minuten op lage temperatuur.
  • Schep regelmatig om.
  • Voeg de appelazijn suiker en wat zout toe en breng aan de kook.
  • Kook de paprika 5-10 minuten op lage temperatuur. Schep regelmatig om.
  • Laat de paprika in het vocht afkoelen en in een paar uur goed op smaak komen.
  • In de koelkast is de paprika in een afgesloten bakje ca. 1 week houdbaar.
  • Serveer het zoetzuur wel weer op kamertemperatuur.

Tip

Grote stukken paprika zijn lekker als tapas, dunne reepjes juist als topping voor gegrild vlees of gegrilde vis.

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten