Alles over puntpaprika
Peppers

Paella de Pimienta (Ramiro puntpaprika paella)

Benodigdheden

Pas de hoeveelheden aan, aan de grote van de pan of je eigen voorkeur.
olijfolie
1 gele Ramiro puntpaprika
1 rode Ramiro puntpaprika
1 gele trostomaat
1 rode trostomaat
1 witte ui
1 knoflookteen
doperwten (bij voorkeur verse)
groene aspergetips
saffraan
zoete paprikapoeder
pittige paprikapoeder
zeezout
peper naar smaak
water
paellarijst (evt. risotto rijst)
peterselie
citroen

Bereidingswijze

  • Snijd de puntpaprika’s in kleine reepjes.
  • Rasp de tomaten.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de aspergetips in kleinere stukjes.
  • Kook het water.
  • Week de saffraandraadjes in wat gekookt water.
  • Verwarm de olijfolie in de paellera (paellapan). 
  • Voeg de puntpaprikareepjes toe en roer met behulp van een schuimspaan af en toe om.
  • Voeg na een paar minuten de ui en knoflook toe.
  • Voeg na weer een paar minuten de erwten en aspergetips toe.
  • Voeg achtereenvolgens de kruiden toe.
  • Voeg vervolgens de geraspte tomaat toe. Roer geregeld even met de schuimspaan.
  • Voeg dan water toe, waarbij je een cm een de rand van de pan blijft.
  • Wanneer het water kookt, voeg je de rijst toe.
  • Roer de rijst met de schuimspaan één keer door het gerecht en roer daarna zo min mogelijk.
  • Voeg meer water toe wanneer dit nodig is: de rijst moet al het water absorberen en goed gaar worden. Is de rijst nog niet gaar genoeg, voeg dan nog wat (heet) water toe.
  • Wanneer alle rijst gaar is, en het vocht is opgenomen, is de paella klaar.
  • Garneer met wat fijngehakte peterselie en halve citroenen.

tip

Dit gerecht kun je ook uitstekend maken in een elektrische pizza pan (ook wel hapjespan genoemd). Gebruik de pan op de gemiddelde stand of zelfs iets lager. Volg verder gewoon de aanwijzingen in het recept. Geen paellera of pizza pan? Een diepere koekenpan met antiaanbaklaag werkt ook!

tip

Hoe weet je of je precies voldoende rijst toevoegt? Giet de rijst in een streep over het midden van de pan. Op het moment dat het als een heuveltje boven het vocht uitsteekt, is het genoeg.

eet smakelijk!

Op deze receptuur berust Copyright © Larisse
Larisse van der Haar-Buijze – www.larisse.nl

Contact ons

Onze recepten