Alles over puntpaprika
Peppers

Gewokte Thais gekruide Ramiro puntpaprika met kip

Hoofdgerecht 4 personen

Benodigdheden:

3-4 Ramiro zoete puntpaprika, rood en/of geel
400 g kipfilet in blokjes
1 eetlepel sojasaus
zout en peper
1 limoen, schoongeboend
2 eetlepels (kokos)olie
25 g vers gember, fijngehakt
2 sjalotten, heel fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
(½-1 rode peper, fijngehakt)
1½ eetlepel vissaus
1½ eetlepel sesamolie
2 eetlepel verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze:

  • Meng in een kommetje de kipblokjes met de sojasaus en naar smaak zout. 
  • Laat 10 minuten intrekken.
  • Snijd de steel uit de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Snijd de puntpaprika’s in heel dunne ringen.
  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Verhit de olie in een wok. Dep de stukjes kip droog met keukenpapier en roerbak ze in de olie rondom goudbruin.
  • Voeg de gember, sjalotten, knoflook, geraspte limoenschil en eventueel rode peper toe en roerbak ½ minuut mee.
  • Voeg de ringen puntpaprika toe en roerbak het gerecht in ca. 3 minuten gaar.
  • Neem de wok van het vuur en roer de vissaus, sesamolie, naar smaak limoensap en eventueel nog wat zout door het gerecht.
  • Strooi de koriander erover.

    Lekker met eiermie.

Eet smakelijk!

Contact ons

Onze recepten