Alles over puntpaprika
Peppers

Geroosterde Dulce Vita met knoflook en tomaat

Benodigdheden

3 Dulce Vita paprika’s in een grillschaal
8 cherrytomaten (bij voorkeur mini-marzano)
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½-1 eetlepel (citroen)tijmblaadjes
2 eetlepels olijfolie
zout
(gemalen rode Turkse) peper
(aluminiumfolie)

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en dep ze droog met keukenpapier. Leg de paprikahelften dwars naast elkaar in de grillschaal.
  • Leg de tomaatjes en plakjes knoflook ertussen en strooi de tijmblaadjes en eventueel wat zout en peper erover.
  • Druppel de olie over de paprika’s.

  • Op de barbecue: dek de grillschaal af met aluminiumfolie. Zet de grillschaal op de hete barbecue en laat de paprika’s in ca. 25 minuten gaar worden.
    Let op: Houd voor bereiding in een gesloten barbecue de ovenbereiding aan.
  • In de oven: verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de grillschaal in de oven en laat de paprika in ca. 30 minuten gaar worden.

  • Serveer met een stukje stokbrood om de heerlijke olie in het schaaltje op te dippen.

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten