Alles over puntpaprika
Peppers

Gepofte, gevulde Ramiro puntpaprika met dressing van gele puntpaprika

Hoofdgerecht 4 personen

Benodigdheden:

4 rode Ramiro puntpaprika’s
2 gele puntpaprika’s
4 saucijzen of 400 g verse worst
2 tenen knoflook, geperst
1-1½ eetlepel verse munt, fijngehakt
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen komijn
4 eetlepels olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
zout en peper
2 eetlepels witte wijnazijn
3-4 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Snijd de steel uit de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Laat de puntpaprika’s uitlekken.
  • Snijd de saucijzen of braadworst open en haal het gehakt eruit.
  • Meng de knoflook, munt, kaneel en komijn door het saucijzengehakt.
  • Vul de puntpaprika’s met dit gehakt en leg ze in een ovenschaal.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de gevulde puntpaprika in 30-35 minuten gaar worden.
  • Maak terwijl de puntpaprika’s in de oven staan de dressing:

Dressing

  • Halveer de gele puntpaprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadjes en snijd de puntpaprika in piepkleine blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de sjalot 3 minuten op heel laag vuur.
  • Voeg de blokjes puntpaprika en naar smaak zout en peper toe.
  • Stoof de puntpaprika 5-10 minuten op zo laag mogelijk vuur.
  • Schenk de azijn in de pan, breng aan de kook en laat ½ minuut koken.
  • Neem de pan van het vuur en roer de peterselie en eventueel iets extra munt erdoor.
  • Neem de schaal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat de puntpaprika’s 5 minuten afkoelen.
  • Trek nu de velletjes van de puntpaprika’s. 


Leg de gevulde puntpaprika’s op een schaal en lepel de warme dressing erover.

Tip:

Je kunt de warme dressing van puntpaprika eventueel ook vervangen door kant-en-klare salsa van gele puntpaprika.

Eet smakelijk!

Contact ons

Onze recepten