Alles over puntpaprika
Peppers

Dulce Vita-pastasalade met tomaat en mozzarella

Benodigdheden

6 Dulce Vita paprika’s
3 eetlepels balsamicoazijn
5 eetlepels heel goede olijfolie
zout
(gemalen rode Turkse) peper
250 g penne rigate
250 g cherrytomaatjes
1-2 zakjes mozzarella mini (a 20 stuks)
10 g basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika’s, verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en snijd de helften in stukjes.
  • Klop in een schaal een dressing van de balsamicoazijn, de olie en naar smaak zout en peper. Schep de stukjes paprika erdoor en laat 10 minuten staan.

  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul een klein kopje met kookwater van de pasta, giet de pasta af en meng direct door de paprika’s in de schaal. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Voeg eventueel wat van het opgevangen kookwater toe als de pasta nog plakt.
  • Halveer de tomaatjes en de mozzarellabolletjes en schep ze samen met de basilicumblaadjes door de salade.
  • Serveer de salade direct.

Tip

Zonder mozzarella is deze salade ook heerlijk met een stukje gegrild vlees.

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten