Alles over puntpaprika
Peppers

Dulce Vita dippers met groene kruidenolie en cashewdip

Benodigdheden

6 Dulce Vita paprika’s
10 g verse koriander, peterselie en/of basilicum
125 ml heel goede olijfolie
75 g geroosterde ongezouten cashewnoten, heel fijn gehakt
2 eetlepels sesamzaad
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen korianderzaad
½ theelepel gemberpoeder
zout
(gemalen rode Turkse) peper
blender of staafmixer

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd olie circa 1 uur

  • Doe de kruiden en de olie in een blender of smalle hoge beker en maal de kruiden in de olie in de blender of met de staafmixer heel fijn. Laat de smaken op kamertemperatuur een uurtje intrekken.
  • Rooster de cashewnoten met het sesamzaad 3 minuten in een droge koekenpan, roer de komijn, koriander en gember erdoor. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe en schud het mengsel in een schaaltje.
  • Laat de smaken ca. 1 uur intrekken.

  • Halveer de paprika’s en Verwijder de zaadlijsten, Snijd de paprika’s in repen van circa 1 cm. 
  • Zo eet je het: doop een reep paprika eerst in de olie en dan in de cashewdip.

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten