Alles over puntpaprika
Peppers

Dulce Vita-barbecuesalade

Benodigdheden

6 Dulce Vita paprika’s
5 eetlepels olijfolie
500 g krieltjes in de schil, gewassen en 10 minuten voorgekookt
2 tenen knoflook, gepeld
4 eetlepels zwarte olijven, zonder pit
3 theelepels ras-el-hanout
geraspte schil en sap van 1 citroen
2-3 eetlepels verse munt, heel fijn gehakt
(gemalen rode Turkse) peper

Bereidingswijze

  • Snijd een kapje van de paprika’s. Snijd met een smal scherp mesje eventueel de zaadlijsten weg en spoel onder koud water de zaadjes uit de paprika’s. Snijd de paprika’s in vrij dunne ringen.
  • Verwarm de olie in een pan, schep de krieltjes, de knoflooktenen, olijven, ras-el-hanout, geraspte citroenschil en wat zout erdoor.
  • Voeg 4 eetlepels water toe en stoof de aardappeltjes met de paprika afgedekt op lage temperatuur in ca. 15 minuten gaar.
  • Schenk 1-2 eetlepels citroensap in een schaal, voeg een beetje zout toe en schep de munt erdoor.
  • Voeg de citroensap toe aan de warme aardappeltjes.
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  • Laat de smaken van de salade ca. 1 uur intrekken.
  • Serveer de barbecue-salade op kamertemperatuur.

eet smakelijk

Contact ons

Onze recepten